August 7, 2011

Recept: dadel-kokos-koekjes

Ze zijn ECHT heerlijk, mijn dadel-kokos-koekjes. Lekker zoet en fruitig. En daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk en snel te maken, aan de slag dus ;)
Natuurlijk kun je eindeloos variƫren met dit recept, dus gooi er lekker door wat je zelf lekker vindt!


Benodigdheden:
  • Dadels (het liefst verse die je bij een Islamitische slager of supermarkt kunt halen)
  • Kokos (een klein bakje/zakje kun je bij de AH halen, zelf doseren)
  • Bloem (tijdens mengen doseren)
  • 1 ei
  • 100 gram rietsuiker
  • 125 gram zachte boter (je kunt de boter bijv. even warm maken zodat het smelt)
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
Meng de zachte boter en het rietsuiker door elkaar. Klop het even en doe dan het ei erdoor. Daarna vermeng je alles met de bloem, bakpoeder, zout en kokos, totdat je een niet-plakkerig deeg hebt (een klein beetje plakkerig is niet erg, maar het moet niet aan je handen blijven zitten). Trek daarna de dadels uit elkaar, zoveel als je zelf wilt, en kneed de stukjes door het deeg.
Van het deeg maak je nu een langwerpige rol. Doe de rol in aluminiumfolie en leg hem een half uur in de vriezer. Daarna snijd je plakjes van de rol. Leg de plakjes op een bakplaat en duw ze een beetje aan. Stop ze in een voorverwarmde over (180 graden) en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Let op!: Het kan zijn dat ze nog een beetje zacht aanvoelen als je ze uit de over haalt, maar dat is normaal :). Zodra ze uit de over zijn worden ze vanzelf harder.
Eet smakelijk!